Fantani arteziene

Departe de a fi o inovatie a civilizatiei moderne, fantana arteziana reprezinta un obiect decorativ cu vechime, a carui intrebuintare coboara pana in antichitate conform ultimelor marturii arheologice. 

Apa, unul dintre elementele vitale din natura, a continuat si in epocile care au urmat sa fie in centrul atentiei prin intermediul fantanilor arteziene. Cu timpul acestea au devenit simbol al aristocratiei, fiind plasate in gradinile fastuoase ale curtilor imperiale si in pietele publice de prima importanta ale oraselor antice.

In vremurile moderne fantanile arteziene au devenit elemente indispensabile pentru orice gradina care se doreste a fi dinamica si eleganta. Numeroase argumente pot fi aduse in sprijinul  avantajelor pe care le genereaza o astfel de investitie, le vom sublinia insa pe cele importante.

Practicati Tai Chi sau o alta forma de yoga sau introspectie? Sunetul constant de apa curenta al unei fantani de gradina este exact ceea ce multi oameni au nevoie pentru a face posibila concentrarea si meditatia.

Beneficiile fantanilor arteziene rezulta si din faptul ca elimina stresul, au efect relaxant purifica aerul si mentin umiditatea acestuia. Instalarea unei fantani in gradina dvs. nu este numai relaxant ci adauga un semn distinctiv .

Stilul fantanilor de gradina trebuie sa fie coordonat cu decoratiunile existente sau cu cele prevazute de “designeri de gradini.”