Idei de pavele pentru casa dumneavoastra

Puteti alege sa folositi un antreprenor sau puteti incerca sa va pavati singuri curtea din fata si cea din spate. Desi este mai convenabil sa folositi un antreprenor, sa realizati singuri pavajul curtii ar putea fi o activitate foarte implinitoare. Daca aveti timpul si determinarea, puteti probabil sa le faceti singur. Veti economisi bani si veti obtine un mic exercitiu in rpocesul de pavare.

Iata cateva idei de pavaje care v-ar putea ajuta daca va decideti sa acceptat provocarea sa va pavati singuri curtea.

Puteti folosi pavele in zonele din jurul casei dumneavoastra unde vreti un aspect clasic si atractiv. Pavelele pot fi folosite in drumurile de acces, alei, trepte si zone de uscare. Primul pas in pavarea unei zone este stabilirea zonei pe care doriti sa o pavati. Dupa identificarea zonei sau zonelor pe care doriti sa le pavati, aveti posibilitatea sa mergeti mai departe si sa calculati zona totala pe care doriti sa o pavati. acest lucru va va ajuta sa decideti cat material aveti nevoie sa cumparati. In general veti avea nevoie de 38 de pavele pentru fiecare metru patrat.

Atunci cand punem in aplicare idei de pavaj, veti avea nevoie de unelte si materiale in plus fata de pavele. Fundatia este cea mai importanta parte in pavare. Aceasta va determina durabilitatea muncii. Folosind o placa compactor vibrator, puteti pregati fundatia. Portiunile tubulare trebuie umplute si compactate. Stivuirea caramizilor peste un pavaj de beton poate de asemenea fi o idee buna pentru finisaj de durata.

Dupa ce suprafata a fost compactata, puteti sa mergeti inainte si sa raspanditi asternut de nisip. Asigurati-va ca folositi nisip de rau spalat deoarece nisipul de mare contine sare care poate lasa pete albe pe suprafata pavajelor. Petele pe pavaj nu vor arata bine. Asternutul de nisip ar trebui sa acopere intreaga zona care va fi pavata pana la o adancime de 50 mm. Folositi o grebla pentru distribui uniform asternutul de nisip.
Urmatorul pas ar fi asezarea pavelelor. Exista mai multe metode de aranjare a pavelelor. Daca pavati o alee, cel mai bun model ar fi cel Herringbone doarece acest model va permite pavelelor sa se intrepatrunda facandu-l mai durabil. Taiati marginile pavelelor care ies afara apoi pozitionati restrictiile.

Acum puteti raspandi pavelele imbinand nisip intre pavele. Fi-ti minutios si asigurati-va ca acoperiti intreaga zona. nu uitati sa folositi o rogojina de cauciuc si folositi compactorul pentru a preveni detriorarea pavelelor. Dupa compactarea initiala, reumpleti imbinarile cu nisip special si realizati din nou compactarea pana realizati trei sau patru treceri.
La final, curatati nisipul in exces pentru un finisaj curat.