Pitici de gradina

Pitici de gradina

Vă surade ideea de a va imbogatii gradina cu ajutorul elementelor de pavaj? Sau a-ti mai avut deja elemente de pavaj dar vreti o schimbare? Indiferent din ce parte vă apropiaţi de această idee seducătoare, acum este momentul potrivit pentru a o pune în practică.

Elementele de pavaj vă îmbogăţesc grădina, creând noi perspective şi puncte de atracţie, locuri de odihnă atrăgătoare, seri de vară de neuitat şi, nu în ultimul rând, multe noutăţi in aria designului. O grădină în care există pavaj si elemente auxiliare(jardinière,gratare,pitici de gradina,fantani,etc) vă oferă foarte multe posibilităţi de aranjare – practic nu există nici o situaţie care să nu fie mai bine pusă în valoare cu ajutorul pavajului. Din aceasta cauza specialistii nostrii va stau la dispozitie cu noi stiluri de design si idei de amenajare exterioara mereu in pas cu tendintele  care sa va asigure o ordonare geometrica,dar foarte jucausa,ordonata ,curate, estetica.

Piticii de gradina sunt cele mai cunoscute figuri ornamentale decorative pentru gradina.
Istoria piticilor mitologici de gradina incepe in Evul Mediu, cand se credea ca aceste creaturi traiesc mai ales in subteran. In literatura, gnomii isi fac aparitia intr-o colectie de povestiri semnata Fratii Grimm.
Creaturile mitologice devin legate de gradina atunci cand primesc haine de la “stapani”, iar prezenta lor este considerata benefica pentru orice gradina de flori sau chiar si de legume. Cei mai multi piticit de gradina sunt barbati barbosi, semnul distinctiv fiind pipa pe care o fumeaza tacticos. Multi gradinari evita sa amestece in gradina pitici de origine diferita, cu forme si haine diferite, explicand, in gluma, ca piticii prea diferiti nu se inteleg intre ei si gradina sufera

Cum sa decorezi gradina cu pitici

Daca vrei sa aduci unul sau mai multi pitici in gradina ta, trebuie sa alegi dimensiunea potrivita in functie de locul pe care il vor ocupa. Cei mai multi pitici de gradina au o inaltime de 30-40 cm, potrivita atunci cand piticul va fi asezat intre plante sau flori. Pentru ghivece sau alte vase sunt recomandati pitici miniaturali, care sunt insa la fel de eficace in ajutorul pe care ti-l ofera in gradina.

Nu iti aglomera gradina cu prea multi pitici si asigura-te ca nu combini pitici prea diferiti, deoarece poti obtine un efect final neplacut si prea incarcat.

Cele mai bune locuri pentru pitici sunt cele in care vor surprinde vizitatorii din gradina ta. Multi gradina aleg sa puna piticii sub tufisuri sau in locuri mai ferite, unde sunt si mai putin expusi la vant si ploaie.

Chiar daca vopseaua care coloreaza piticii este creata special pentru exterior, poti asigura durata de viata a piticului tau de gradina protejandu-l vara de lumina directa a soarelui si iarna de inghet.
Daca nu ai mai avut pana acum pitici in gradina, incearca sa oferi un camin pentru un an unui singur pitic, pe care il poti muta in mai multe locuri, pentru a-l ajuta sa-si gaseasca caminul perfect in gradina ta.

Piticii de gradina dau o nota de veselie curtii si gradinii dumneavoastra. Pusi in cele mai neasteptate locuri pot starni curiozitatea si armonia. Ei pot atrage atentia catre anumite locuri, pot delimita teritorii, pot arata cai de acces sau doar inveseli curtea.Piticii pot fi folositi si pentru magazine, cofetarii, restaurante etc. pentru a arata intr-un mod aparte specificul fiecaruia.

Piticii pot fi personalizati în functie de preferinte si gusturi. Pot avea meserii, ii putem imbraca in culori asortate cu casa si gradina astfel incat sa fie imposibil sa nu zambiti cand ii vedeti. Copiii, in special, adora piticii, sunt jucaria lor si le pune imaginatia la incercare.

EuroPav Design produce si comercializeaza pitici de gradina personalizati si adaptati fiecarui client. Piticii produsi de noi sunt foarte rezistenti, nu se decoloreaza si nu isi schimba forma in timp.
Pentru a vedea ce vi se potriveste va invitam sa stati de vorba cu operatorii nostri de la call center, care va pot oferi sfaturi si sugestii.

La noi gasiti cele mai mici preturi pentru aceste articole auxiliare, deoarece suntem atat producatori cat si vanzatori. Facem si la comanda pitici pentru a reusi sa ne adaptam la nevoile dumneavoastra.

Comenzile se fac atat on-line, direct pe site-ul nostru http://www.pavaj-pavele.ro/ sau la call center-ul nostru deschis non-stop.